Archív

Archív pro ‘SEO a Ranky’ Kategorie

Alexa.com a její Alexa Rank po 25 letech končí

Alexa logoPodle vyjádření Amazonu, kterému Alexa patří, ukončí službu i zjišťování Alexa Ranku 1. května 2022 – tedy po 25 letech fungování. O této skutečnosti informuje i v upozornění na titulní stránce alexa.com. Od 11. prosince 2021 nebude možné zakládat nové účty a ty stávající zaniknou k plánovanému datu ukončení služby.
Číst dále...

Categories: SEO a Ranky Tags: , ,

Seznam ukončil S-Rank

Seznam logoSeznam ve své nápovědě bez dalších podrobností zveřejnil strohou informaci, že ukončil zjištování S-Ranku. Bohužel tak po Jyxoranku a Google Toolbar PageRanku mizí další veřejný rank, který zobrazoval hodnotu „popularity“ dané webové stránky změřenou algoritmem pro ohodnocení webových stránek. Vysoký S-Rank pak znamenal, že se stránka zobrazí vysoko v SERPu.
Číst dále...

Categories: SEO a Ranky Tags: , ,

Google Toolbar PageRank je mrtvý

Google Pagerank Update Google Toolbar PageRank – tedy veřejně zobrazovaná hodnota Google Pageranku – definitivně zmizel a není ho již možné zjišťovat. V březnu tohoto roku zmizel z oficiální hledací Google lištičky a 18.4.2016 byly umlčeny i Google servery, které tuto hodnotu navracely. Nezbývá tedy nic jiného, než začít používat jiné metriky.
Číst dále...

Moz Domain Authority

MOZ logoJe to už nějaký pátek, co se Google nejspíše nadobro rozloučil se svým Google Toolbar PageRankem a tak mnoho lidí za něj hledalo nějakou náhradu. SEO komunita a některé služby pro prodej odkazů opustily neaktualizovaný Pagerank a přešly na Domain Authority Rank od společnosti Moz (dříve SEOmoz).
Číst dále...

Categories: SEO a Ranky Tags: , , , ,

Seznam upravil svůj algoritmus

13.05.2015 1 komentář

Seznam logoSeznam na svém blogu oznámil aktualizaci svého vyhledávacího algoritmu. Dostal interní název Jalapeño podle chilli papričky a měl by (konečně) zatočit s MFA/MFM stránkami, linkfarmami, agregátory PR článků, doorway stránkami a webspamem obecně. Změna by se měla dotknout zhruba 25% fulltextového vyhledávání a první pozice by se měla změnit ve 2% případů.
Číst dále...

Google upravil svůj algoritmus

GoogleZřejmě jste v médiích zaznamenali zprávu o chystané změně algoritmu vyhledávače Google týkající se upřednostňování stránek optimalizovaných pro mobilní zařízení nad těmi neoptimalizovanými. Bohužel mnoho zdrojů uvádělo nekompletní či nepravdivé informace o chystané změně a rád bych je uvedl na pravou míru.
Číst dále...

Změny v algoritmu S-Ranku

11.02.2015 1 komentář

Seznam logoSeznam dnes oznámil aktualizaci v algoritmu pro vyhodnocování Seznam S-Ranku. Podle Seznamu se přidaly další signály, chcete-li faktory, které opět trochu vylepší relevantnost hodnoty. Spekuluje se o sociálních signálech, ale mohou to být samozřejmě i jiné hodnoty, které například Google již běžně používá.
Číst dále...

Categories: SEO a Ranky Tags: , ,

Google Pagerank Update již pravděpodobně neproběhne

Google Pagerank Update John Mueller ze švýcarské pobočky Googlu v posledním z hangoutů oznámil, že už v budoucnu pravděpodobně neproběhne žádný update Google Toolbar PageRank Update. Vyjádřil se tak na dotaz jednoho otráveného uživatele stěžující ho si na SPAM stránky kupčící s PR6 odkazy, které i přes hromadu stížností jsou stále bez postihu.
Číst dále...

Proběhl Google Pagerank Update

06.12.2013 1 komentář

Google Pagerank UpdateDnes 6. prosince 2013 proběhl další z updatů toolbarové hodnoty Google Pageranku (GTPR). Konečně inženýři Googlu s předstihem opravili „trubku“, repektive problém, o kterém jsem psal nedávno. Určitě si taková událost po 10 mesících čekání zaslouží nějakou malou oslavu :). Všimnul jsem si, že hodnocení u nově vytvořených webů není tak vysoké, jako bylo dříve.
Číst dále...

MajesticSEO spustilo Search Explorer

Majestic SEODnes mi přišel do emailové schránky newsletter od MajesticSEO. Slavnostně oznamují, že spustili svůj Search Explorer v alpha verzi. Není to Explorer jak jsme ho znali například od Yahoo, nicméně lze v něm hledat podle klíčových slov a porovnat si jak si váš web stojí v celosvětové konkurenci podle MajesticSEO metrik.
Číst dále...