Domů > SEO a Ranky > Seznam ukončil S-Rank

Seznam ukončil S-Rank

Seznam logoSeznam ve své nápovědě bez dalších podrobností zveřejnil strohou informaci, že ukončil zjištování S-Ranku. Bohužel tak po Jyxoranku a Google Toolbar PageRanku mizí další veřejný rank, který zobrazoval hodnotu „popularity“ dané webové stránky změřenou algoritmem pro ohodnocení webových stránek. Vysoký S-Rank pak znamenal, že se stránka zobrazí vysoko v SERPu.

Srank jsme v březnu 2020 zrušili, protože jeho hodnota měla malou vypovídací hodnotu.

Pravdou je, že hodnota S-Ranku měla skutečně menší vypovídající hodnotu než tomu bývalo a zřejmě již Seznam toto hodnotu interně k ničemu nepoužíval a tak byla pro něj zbytečná a nevyplatilo se ji udržovat.

Zbývá nám už tedy jen hodnoty MozRank a Alexa Rank, případně specializované Citation Flow a Trust Flow a nebo metriky Ahrefs.

Categories: SEO a Ranky Tags: , ,
  1. 27.04.2021 na 10:36 | #1

    Chci se zeptat zda se ještě nějakým způsobem plánuje oživit službu https://pagerank.jklir.net/?
    Např. získávat data z dataforseo.com nebo od českých služeb collabim nebo marketingminer? Jistě by se s nimi dalo na něčem domluvit a zkusit se zeptat a něco vymyslet 🙂

  2. 27.04.2021 na 10:49 | #2

    Služba stále funguje :-). Integraci placených služeb (dataforseo nebo ahrefs) nejsem schopný finančně zajistit. Collabim funguje s navázáním Google Analytics, jestli se nic nezměnilo, a to je zase složité na udržování a vývoj. Vzhledem k zanedbatelnému příjmu z reklamy se mi to nevyplatí integrovat.

Odesláním komentáře souhlasíte se zásadami ochrany soukromí tohoto webu.