Domů > Nezařazené > Novinky na webu pagerank.jklir.net

Novinky na webu pagerank.jklir.net

Pagerank.jklir.netPo velice dlouhé době jsem konečně dokončil plánované změny na webu pagerank.jklir.net. Volného času je opravdu málo a tak jsem velice rád, že už to mám za sebou :-). Na design webu jsem moc nesahal, nicméně jsem překopal co šlo – od CSS až po backendovou část. V seznamu níže jsou všechny podstatné změny sepsané.

  • Nasazení šifrované HTTPS komunikace. V dnešní době je to téměř standard. Nyní již nebude problém v přidávání ikonek na vaše HTTPS weby. Pokud načítáte na šifrovaném webu obrázky z HTTP zdrojů, tak se vám neukáže (zelený) zámek v adresním řádku a v konzoli naskočí chyba „mixed content“. Toto je již opraveno – stačí si přegenerovat ikonku ranku nebo změnit URL ikonky z „http://…“ na „https://…“.
  • Kompletní přepracování veškerého kódu webu hlavně pro rychlejší načítání skriptů. Opraveny také chyby při zpracování vložené URL pro zjištění ranků. Člověk se nestačí divit, co napsal před 10 lety za kód :-D.
  • Responzivita. Web je nyní bez problémů přístupný pro mobilní telefony a tablety.
  • Jelikož Firefox před nějakou dobou přepracoval jádro, tak přestal fungovat doplněk rankchecker. Vytvořil jsem tedy nový pro verzi Firefoxu 57+ (dostupný zde). Pokud by někdo potřeboval starou verzi pro starší verzi Firefoxu (nedoporučuji) – obraťte se na mě :-).
  • A nakonec určitě potěším přidání přidáním metrik Majestic Trust Flow a Citation Flow. Více jsem se o nich rozepsal v tomto starém článku.

Doufám, že se vám změny líbí. Pokud máte nějaké další tipy na vylepšení, tak neváhejte napsat do komentářů.

Categories: Nezařazené Tags: , ,
  1. 11.10.2018 na 11:49 | #1

    Ten Google PageRank tam necháváš pro vzpomínku na staré dobré časy?

  2. 11.10.2018 na 22:47 | #2

    Ahoj, rád tě slyším 🙂 Ano, je to víceméně pro zachování přehledu. On Pagerank stále existuje, ale už ne ten toolbarový (veřejný). Třeba se někdy zase dočkáme 🙂

  3. 11.02.2019 na 22:55 | #3

    Normálně by to byly orgie, pokud by Google opět spustil toolbarovku. 🙂

  4. 11.02.2019 na 23:16 | #4

    @Martin Kohout
    Alespoň se uklidnila situace kolem vytváření zpětných odkazů (a podlamování relevace webů, které si to opravdu zaslouží), což bylo asi cílem Googlu. Každopádně je to škoda, bylo to fajn 🙂

  5. Atlaso
    31.07.2020 na 09:26 | #5

    Chtělo by to po pár letech opět nějakou novinku v měření ranků domén 🙂

Odesláním komentáře souhlasíte se zásadami ochrany soukromí tohoto webu.