Archív

Archív pro ‘Podnikání’ Kategorie

Jak upozornit uživatele na odblokování reklamy

minceJe to pár let, co jsem tu v blogu psal o počínající snaze provozovatelů webů vylepšit příjem z reklamy po masovém rozšíření blokátorů reklam v prohlížeči (AdBlock a jemu podobní). Bohužel se tento problém rozšířil do masových rozměrů a meziroční příjem z reklamy poklesl i mě. Bylo na čase zapátrat jaké mám způsoby upozornit uživatele, aby si blokování reklamy na mém webu vypli.
Číst dále...

Boj proti blokování reklamy

minceSpolečnost Internet Info, s.r.o. zkouší na svých portálech různé způsoby boje pro zvýšení příjmů z reklamy. Po serveru Digizone, kde se před nedávnem spustil prémiový obsah za nekřesťanské peníze, upozorňují na portálu root.cz všechny uživatele blokující reklamu, ať ji zobrazují, protože je to jejich hlavní zdroj příjmů.
Číst dále...

Zatočte s dlužníky jednoduše a efektivně

Dlužíš.czKdo podniká, tak se určitě setkal s pozdní platbou za odvedenou práci nebo dokonce nedostal zaplaceno vůbec. Chtěl bych vám představit projekt, ve kterém jsem mimo jiné zainteresován a podílím se na vývoji. Jedná se o portál Dlužíš.cz, jenž se snaží pomoci věřitelům levně a efektivně s vymožením jejich pohledávek po splatnosti.
Číst dále...

Blokování reklam je stále častější

mincePodle mnoha průzkumů dělaných v nedávné době se zvyšuje počet uživatelů, kteří blokují reklamy na webových stránkách. Irská společnost PageFair, která se blokováním reklamy zabývá, tvrdí, že každý čtvrtý uživatel internetu internetovou reklamu blokuje. Průměrná hodnota je závislá jak na daném prohlížeči, tak na stránkách, které uživatelé navštěvují.
Číst dále...

Placený obsah na vzestupu

minceOde dneška zavádí server DigiZone.cz (provozovatel Internet Info, s.r.o.) placený obsah. Je to po serverech Motejlek.com, Psychologie.cz, DTest.cz a pokusu o sponzoring Fratiška Fuky a jeho FFFilm, další snaha, jak přimět české uživatele platit za informace. Zarážející je ale cena ročního předplatného, za kterou se pokoušejí prémiové informace nabídnout.
Číst dále...

Categories: Podnikání Tags: ,

Výpadek serveru a zajímavá forma propagace

Network Dnes došlo k celkem velkému výpadku mého serveru, za což se samozřejmě omlouvám. Zase na druhou stranu jsem rád, že jsem neodjel na prodloužený víkend a mohl alespoň dát věci do původního stavu. Za několikahodinový výpadek může promyšlený DDoS útok a zajímavá strategie podnikání. Nechci říkat, že je legální, ale určitě si svoje zákazníky najde.
Číst dále...

Categories: Podnikání, Server Tags: ,

Sponzoring webů po 1 roce

mincePo 1 roce můžeme konečně definitivně vyhodnotit pokus Františka Fuky, který požádal čtenáře svého blogu o zasílání finančních prostředků na jeho živobytí. Naoplátku se může věnovat blogu na plný úvazek a spokojeny jsou podle grafů obě strany. Můžeme už definitivně konstatovat, že myšlenka sponzoringu webu čtenáři je i v Česku životaschopná.
Číst dále...

Nový trend: podčlánková reklama

minceUž jsem napsal několik článků o možnostech monetizování blogů a obsahu obecně a vypadá to, že se objevil nový trend – podčlánková reklama. Už na několika blozích je nasazený WordPress plugin s možností zakoupit reklamní pozice přes elektronickou peněženku PayPal. Bohužel zatím nemá podčlánková reklama tak očirvoucí výsledky, nicméně jsme v začátcích.
Číst dále...

Categories: Podnikání Tags: ,

Sponzoring webů po 2 měsících

minceZhruba po 2 měsících, co jsem naposledy napsal o donátorství, se potvrdila životaschopnost myšlenky Františka Fuky, že si na živobytí vydělá psaním článků do svého blogu. Sbírání financí prostřednictvím darů čtenářů zatím sype velice dobře vzhledem k ostatním možnostem jak monetizovat obsah. Jak se mu vede?
Číst dále...

Sponzoring webů je na dobré cestě

minceNedávno jsem v rubrice Podnikání psal o neochotě Čechů platit za obsah nebo dobrovolně přispívat na chléb blogerům. Tímto článkem bych chtěl navázat, protože se postupně hýbou ledy a našel se v Česku i jeden projekt, který ukazuje, že to je smysluplný a životaschopný koncept. Zkrátka sponzoring webů je na dobré cestě.
Číst dále...