Domů > SEO a Ranky > Alexa už zobrazuje TOP 500 domén

Alexa už zobrazuje TOP 500 domén

Alexa grafAlexa začala zobrazovat TOP 500 nejnavštěvovanějších domén v daném státě a globálních statistikách. Až doteď se zobrazovala pouze první stovka, ve které nedocházelo k tak velkým změnám pořadí. Nově rozšířený žebříček je atraktivnější a více lidí může sledovat pohyby svého webu. Doména jklir.net se aktuálně nachází na 15. stránce v CZ :).

Asi nejvíce vás budou zajímat TOP servery v Česku, případně na Slovensku. Sám jsem se divil, že jsem se s návštěvností dostal před takové servery jako jsou bezrealitky.cz, reflex.cz nebo hokej.cz. Pokud vás zajímá seznam milionu nejnavštěvovanějších domén na světě v csv si můžete stáhnout zde. Jen chci upozornit, že Excel umí zobrazit pouze prvních 65535 řádků – proto doporučuji použít nějaký textový editor, třeba PSPad.

Pořadí se počítá z měsíční průměrované hodnoty Alexa ranku a je aktualizováno každý den.

Categories: SEO a Ranky Tags: ,
  1. 20.06.2011 na 09:30 | #1

    Můžu se zeptat, jakou máš návštěvnost?
    Pro srovnání – Lunchtime na 20. stránce Alexa Top Sites in Czech Republic má dle TOPlistu 16500 denně. Vsadím se, že kručící břicha nemají nainstalovaný Alexa toolbar.

  2. 20.06.2011 na 12:44 | #2

    Abych rekl pravdu, tak presnou hodnotu netusim.

  3. Lukas
    20.06.2011 na 13:29 | #3

    Ono se toho nedá držet. Ja mám blog zaměřený na it kde je pár desítek lidí za den a ma alexu kolem 1M. A druhou klasickou obecnou stránku kde je nekolik tisíc návštěv za den a alexu na 5M….

  4. Juj
    21.06.2011 na 00:50 | #4

    Alexa ale neměří návštěvnost ale návštěvnost lidí co mají toolbar. Je jasné, že všichni co se zabývají SEO a tedy chodí na tenhle blog mají toolbar. Naopak drtivá většina lidí co chodí na server realitky asi žádný takový toolbar nemá. Alexa je tedy naprosto nevypovídající. Mám jeden server co má návštěvnost téměř stabilní cca 6000 lidí/den a co jsem si nainstaloval alexa toolbar (jen já!!!) tak po půl roce rank spadl o třetinu ale návštěvnost se téměř nehla. Navíc to má rank přes 100k ale pochybuju, že by tenhle server měl takovou návštěvnost – reálnou.
    Svou návštěvnost samozřejmě člověk zjistí jednoduše, cizí buď z toplistu a nebo netmonitoru – díky tomu zjistíte, že čím míň se odvětví týká počítačů tím víc se oddalují návštěvnosti skutečné a ty měřené Alexou.
    Prohlašovat na blogu, který se touto problematikou zabývá, že se návštěvností dostal někam a brát přitom vpotaz takovýto naprosto nepřesný metr je mimo mísu.

  5. 25.06.2011 na 23:17 | #5

    Ve finále je Alexa k ničemu.

Odesláním komentáře souhlasíte se zásadami ochrany soukromí tohoto webu.