Domů > Internet a Média > Google dnes znovu začíná fotit Street View

Google dnes znovu začíná fotit Street View

Google StreetviewČeská pobočka společnosti Google informovala ve včerejší tiskové zprávě o tom, že od pátku 24.6.2011 bude pokračovat s focením ulic a dalších prostor pro službu Street View. Nově se nafotí 170 památek (především hradů a zámků) a dalších 20 měst, v některých již nasnímaných se pořídí detailnější fotografie.

Po patáliích s ÚOOÚ se Google zavázal, že snímací hlavu posune o 40 cm níže, aby bylo ochráněno soukromí osob. Rovněž bude muset rozostřovat obličeje, poznávací značky aut a informovat s předstihem města a veřejnost, kdy se Street View auta a tříkolky budou v dané oblasti pohybovat.

Zatím je nasnímaná velká část Prahy a okolí, část Brna a Ostravy, centrum Olomouce,  Beroun, Benešov, Český Krumlov, Nymburk, Mělník, Příbram, ZOO v Praze a Olomouci a dálníce D1. K těmto lokalitám co nevidět přibydou další.

Co a kde se bude fotit

Google by měl zavítat do těchto měst: Brno, České Budějovice, Český Krumlov, Františkovy lázně, Hradec Králové, Cheb, Chrudim, Jihlava, Karlovy Vary, Kutná hora, Liberec, Litomyšl, Mariánské lázně, Mělník, Mikulov, Mladá Boleslav, Nymburk, Olomouc, Ostrava, Pardubice, Plzeň, Poděbrady, Praha, Telč, Třebíč, Teplice, Ústí nad Labem a Zlín.

Prostřednictvím „Street View special collects“ by se mapy měly obohatit i o kulturní památky a další zajímavé lokality, které po svolení vlastníků/správců projedou Street View tříkolky. Zatím jsou v plánu zahrnuty hrady Bezděz, Karlštejn a Loket nebo zámky Zbiroh a Dobříš.

Zpracování fotek bude na specializovaném software trvat několik měsíců, než se objeví na mapách Googlu. Stále tu je možnost vymazání fotografií, na kterých jste zachyceni, případně vaše dítě, dům či auto.

Categories: Internet a Média Tags: ,

Odesláním komentáře souhlasíte se zásadami ochrany soukromí tohoto webu.