Domů > SEO a Ranky > Hlavní faktory hodnocení vyhledávačů 2011

Hlavní faktory hodnocení vyhledávačů 2011

SEOmoz.orgSpolečnost SEOmoz.org zveřejnila po dvou letech opět seznam hlavních ranking faktorů, které mají vliv na pořadí ve výsledcích vyhledávání (SERPu). Možný vliv jednotlivých faktorů byl letos konzultován s 132 SEO profesionály v oboru. V grafech jsou i korelovaná data porovnávaná s rokem 2009, což dělá statistiku trochu nepřehlednou.

Sice mi v SEOmoz odpovídali na dotaz, že Search Engine Ranking Factors připravují na 3. kvartál letošního roku, ale o to víc jsem rád, že vyšel ještě před prázdninami. Aspoň bude zase co študovat :). Data jsou zaměřena na americkou verzi vyhledávače Google a byla pořízena během března 2011, po nasazení tzv. Panda/Farmer algoritmu.

Jaké jsou novinky

Změnilo se toho celkem dost. Stará doporučení určitě platí, jen se trochu přeskupil jejich vliv – kdo by před 2 lety vsázel na vliv sociálních sítí, posléze i Googlovský buttonek +1. Souhrnný koláčový graf jednotlivých vlivů na SERP vypadá takto:
Souhrná data pro rok 2011
21.45% Metriky úrovně odkazů stránky, 21.13% Vlastnost odkazů směřujících na doménu, 14.93% Úroveň použitých klíčových slov na stráce, 10.73% Úroveň použitých klíčových slov na doméně, 7.22% Metriky vlivu sociálních sítí na stránku, 6.78% Metriky úrovně značky domény, 6.74% Další ověřené vlastnosti stránky, 6.26% Návštěvnost stránky, 4.92% Další ověřené vlastnosti domény.

Celý dokument hlavních faktorů hodnocení vyhledávačů pro rok 2011 a 2012 naleznete na http://www.seomoz.org/article/search-ranking-factors. Je zde i předpověď SEO mágů do budoucna, ve které by měl například ztratit váhu text uvedený v externím odkaze nebo klíčové slovo obsažené v názvu domény. Uvidíme za 2 roky.

Categories: SEO a Ranky Tags: , , ,
  1. 24.06.2011 na 10:50 | #1

    Pokud konečně ztratí váhu klíčové slovo obsažené v názvu domény, řada doménových spekulantů zapláče. Dobře jim tak…

Odesláním komentáře souhlasíte se zásadami ochrany soukromí tohoto webu.