Domů > Prohlížeče > Firefox 3.6.21 a 6.0.1 obsahuje chyby

Firefox 3.6.21 a 6.0.1 obsahuje chyby

Mozilla Firefox logoNové záplatovací verze populárního prohlížeče Mozilla Firefox obsahují chyby. Verze 3.6.21 a 6.0.1 řešily problém s podvodně vydanými SLL certifikáty DigiNotar. Narazil jsem ale na problém s Flash playerem, o kterém není kromě 1 zdroje žádná zmínka. Jestli je problém ve Firefoxu nebo v komunikaci s pluginem, to ukáže čas.

Problém jsem zaznamenal u přehrávání flash videa, respektive online streamu ČT24. Když video běží na pozadí, tak se občas kousne a pomůže pouze refresh stránky. Dříve jsem takový problém řešil magickou kombinací Ctrl+Alt+Del a shodil jsem plugin-container.exe. Když jsem to udělal u nové verze, tak mi při psaní textu v prohlížeči zobrazovaly nesmyslné znaky.

Na oficiálním FTP jsou už dostupné nové verze 3.6.22 a 6.0.2, ale jestli řeší tento problém jsem zatím nikde nenalezl. Možné je také to, že rychlé skoky ve verzích dělají Flash plugin nestabilním.

Před nedávnem Mozilla informovala, že bude vydávat nové kořenové verze jak na běžícím pásu. Momentálně má rozdělané 3 verze a ztěžuje to práci zvláště vývojářům Add-onů, kteří nesdílejí svoje doplňky na portálu Mozilly. Musí tedy každých pár týdnů změnit maximalní verzi, ve které doplněk funguje. Změny v prohlížeči jsou ale přes to všechno minimální.

Na internetu je vidět i znechucení uživatelů – zvláště Web Developerů – používajících Firefox primárně k práci a ladění HTML kódu a skriptů. Možná proto je vidět na statistikách prohlížečů organizace W3C jak Firefox na úkor Google Chrome pomaličku ztrácí procentuální podíl na trhu. Sám přemýšlím, že bych prohlížeč po tolika letech spokojenosti vyměnil.

Categories: Prohlížeče Tags: , ,
  1. 05.09.2011 na 11:29 | #1

    kdyby se po te aktualizaci aspon neco zmenilo tak nereknu, ale kdyz je aktualitace kazdou chvili a nic se nemeni tak je to na nic

  2. Kamil
    05.09.2011 na 17:57 | #2

    No, je to na houby. Vyměnil bych ff ale za co. Chrome nepřipadá v úvahu, pokud mi jen trochu záleží na zachování aspoň minima soukromí při surfování. Opera je skvělá, ale bohužel nestíhá a spousta stránek přetékajících skripty se nezobrazí jak má. Tak používám ff 3.6.x dokud to jde. Až to nepůjde tak nevím, potupný návrat k ie zatím neplánuju :-(. Ale s tou záplavou stále rádobynových firefoxů ať se jdou vycpat.

  3. 05.09.2011 na 18:07 | #3

    Jses muj clovek 🙂 Opera ma v sobe chyby. Vsechny kterych jsem si vsiml jsem poslal do bugreportu a opravili je. Chrome zase vynika rychlosti vykreslovani, ale jak pises – kdo vi jaky data poskytujes Googlu…

  4. 05.09.2011 na 20:56 | #4

    idealni prohlizec proste neexistuje 😀

Odesláním komentáře souhlasíte se zásadami ochrany soukromí tohoto webu.