Domů > SEO a Ranky, Tipy a triky > Google +1 tlačítko pro váš web

Google +1 tlačítko pro váš web

Google +1Tento článek vznikl jako reakce na Dragův příspěvek Kašlete na prodej FB skupin +1 bude zlatej důl. Ne že bych s nečím nesouhlasil, spíše mě zaujal vzrůstající vliv na SERP (stránku s výsledky vyhledávání). Google dokonce sám píše, že stránky doporučené známými jsou často relevantnější než ty doporučené cizími lidmi.

Vypadá to, že se vliv tlačítka +1 bude neustále zvětšovat. Proto je ten pravý čas na přidání Google +1 i na vaše stránky. Vygenerovat si jej můžete na webu http://www.google.com/webmasters/+1/button/. Tlačítko si lze vytvořit ve stejné velikosti jako alternativy od Facebooku, Twitteru či StumbleUponu.

Google +1 nastavení

Jediná špatná vlastnost je ta, že se vygeneruje „g“ tag, který nepřekousne validátor W3C. Doporučení projde i přes kanonické stránky. Doporučovat mohou pouze uživatelé s Google účtem buď na vaší stránce nebo ve výsledcích vyhledávání (a to už i v české verzi vyhledávače). Ve spojení s novou sociální sítí Googlu je to ideální prostředek, jak svůj web bez větší námahy vyhoupnout v SERPu na lepší pozice.

Ukázku si můžete prohlédnout například pod tímto článkem :).

  1. 21.07.2011 na 21:03 | #1

    Na svůj web jsem aplikoval a následně náhodou z práce během instalace nového programu jedné paní účetní navštívil web v prehistorickém IE6 a nestačil se divit – IE6 se s tím nepopralo a spadlo. Každý web, který načítal .js od Googlu, mi v tom IE6 padnul na hubu. :-/ Možná to bylo jen ojedinělo, nevím, jinde jsem zatím nemohl otestovat… Zatím tedy spíše zklamání. 🙁

  2. 21.07.2011 na 21:12 | #2

    Co jsem koukal, tak me IE6 nepada, akorat se nezobrazi. IE6 je zastaraly prohlizec a vetsina velkych firem ho uz na svych strankach prestala podporovat.

Odesláním komentáře souhlasíte se zásadami ochrany soukromí tohoto webu.