Domů > Internet a Média > ICQ bude v Česku zastupovat Nova

ICQ bude v Česku zastupovat Nova

ICQ logoPopulární chatovací službu ICQ bude v České republice a na Slovensku od 13. března zastupovat CET21, provozovatel TV Nova. Ruský majitel ICQ (Mail.Ru Group) si prý dlouhodobě stěžuje na nedostatečnou uživatelskou podporu ze strany Centrum Holdings, který oficiálního klienta nabízí pod svojí hlavičkou.

Zatím je zpráva neoficiální. Nova vše upřesní na tiskové konferenci příští týden. Zato serveru DigiZone.cz potvrdil Jiří Hájek, ředitel firemní komunikace Centrum Holdings, že:

Centrum Holdings přestane k 13. březnu přeprodávat reklamní prostor na ICQ.

TV Nova tak bude mít nejspíše další reklamní prostor k marketingovým aktivitám. Ona je vcelku otázka, jestli ještě někdo originálního klienta ICQ používá. Osobně používám klienta Miranda a tak mě smršť reklam díky bohu nezasáhne. Stejně jsou na tom i další neoficiální klienti, třeba QiP.

ICQ se nejvíce používá v Česku, Rusku, Německu a Izraeli. Avšak kvůli ostré politice ruského majitele mnozí přešli jinam – šikovnější uživatelé na Jabber, ty méně šikovní na Skype nebo Facebook chat.

Categories: Internet a Média Tags: ,
  1. Michal
    13.01.2012 na 01:56 | #1

    Nechci vás zklamat, ale to co používají zkušení uživatelé je něco úplně jiného než to co má obyčejný uživatel. Tudíž podle toho co vím, ICQ se u nás má dobře.

  2. 16.01.2012 na 08:59 | #2

    Faktem je že mě pobavilo když jsem se jednou patl na zahraničním chatu na jejich ICQ a ani nevěděli co to je 😀 To že to dostane nova bude jen další hřebíček do rakve… U ICQ mi nikdy reklama nevadila ale skandální novu nesnáším tudíž budu používat už jen skype nebo email 🙂

Odesláním komentáře souhlasíte se zásadami ochrany soukromí tohoto webu.