Domů > Internet a Média > Křišťálová lupa 2012? Doufám, že poslední.

Křišťálová lupa 2012? Doufám, že poslední.

křišťálová lupaI letos se rozjela anketa o ceny českého internetu a je možnost hlasovat pro své favority. Po loňském fiasku, kdy se v průběhu finálního hlasování vypařily 2 celkem obstojné weby, se opět našli sponzoři a o loňskému ročníku se nikdo nevyjadřuje. Někteří uživatelé internetu mají díky bohu obstojnou paměť a celou anketu úspěšně bojkotují.

Když jsem už nakousnul Křišťálovou lupu, tak letos chybí i kategorie vyhledávačů. Ostatní kategorie jsou nové a nemají na co navazovat z minulých ročníků.

Pořádání takových anket a soutěží už nemá pomalu smysl. Sice lidé nominují svoje weby, ale naprosto netransparentně a nikde není k dohledání počet nominantů. Potencionálně „závadný“ web je z hlasování odmazán, i samotné hlasování má opět výsledky nepodložené čísly. Kategorii Mobilní služba dominují aplikace, nikoliv weby.

V internetových diskuzích se objevují názory, že by se ceny měly udílet jednou za 2 nebo 5 let, jinak se ohrajou jako Český slavík. Zároveň mnoho lidí poukazuje na to, že nominované weby nejsou tím nejlepším na internetu a podpořit by si zasloužily servery, které takovým soutěžím neholdují a nevybízejí svoje návštěvníky k nominaci a hlasování.

Pokud přece jenom dáte nějakému webu hlas, tak počítejte se spamem z domény iinfo.cz. Několik komerčních zpráv mi po nominacích přišlo a už nekolik týdnů mám tuto doménu blokovanou.

  1. 26.09.2012 na 17:33 | #1

    Prý se dá výhra v kategorii pořídit/zařídit za 50 000Kč.

  2. Jindřich Radič
    29.09.2012 na 23:47 | #2

    Tak jsem se dozvěděl, že být partnerem ankety je za 250 000Kč, takže výhra bude víc než oněch 50k.

  3. 30.09.2012 na 01:22 | #3

    Asi si taky zařídim nějakou anketku 😀

Odesláním komentáře souhlasíte se zásadami ochrany soukromí tohoto webu.