Domů > Prohlížeče > Má cenu optimalizovat kód pro IE6?

Má cenu optimalizovat kód pro IE6?

Internet Explorer 6Dneska jsem se koukal na návštěvní statistiky seřazené podle prohlížečů a nestačil jsem se divit. V Evropě nastal zlom a poprvé se na první příčku dostala Mozilla Firefox, která přeskočila Internet Explorer. Microsoft tak už není v Evropě jedničkou mezi prohlížeči.

Za pokles IE paradoxně nemůže Firefox, ale především masová marketingová kampaň Google na jejich prohlížeč Google Chrome. Čísly StatCounteru byly v prosinci podíly na trhu v Evropě následovné – Firefox získal 38,1%, Explorer klesl na 37,5% a Chrome si polepšil na 14,6%.

Nastává ovšem otázka, zda pracně optimalizovat HTML kód pro prohlížeč IE6 a IE7. Kódováním se živím a ze svých zkušeností vím, kolik práce zabere optimalizace do těchto zastaralých prohlížečů. V detailních statistikách SC měl v prosinci IE6 podíl 2,41% a IE7 8,47%. Za odlivem uživatelů Internet Exploreru 6 je také snížená podpora funkčnosti na moderních Web 2.0 aplikacích. Proto si myslím, že IE6 má už své dny sečteny a optimalizaci kódu pro tento prohlížeč už budu dělat pouze na přání za příplatek.

Categories: Prohlížeče Tags: , , ,
  1. 09.01.2011 na 06:03 | #1

    Snažím se psát kód tak, by se stránky korektně zobrazovaly i ve starších verzích IE, ale moc to nelámu přes koleno. Drobné odlišnosti zobrazení v IE6 dnes už neřeším. Pokud je stránka funkční, tak to ignoruji. Snad vykopávky IE6-7 brzy vymřou.

Odesláním komentáře souhlasíte se zásadami ochrany soukromí tohoto webu.