Domů > SEO a Ranky > Moz Domain Authority

Moz Domain Authority

MOZ logoJe to už nějaký pátek, co se Google nejspíše nadobro rozloučil se svým Google Toolbar PageRankem a tak mnoho lidí za něj hledalo nějakou náhradu. SEO komunita a některé služby pro prodej odkazů opustily neaktualizovaný Pagerank a přešly na Domain Authority Rank od společnosti Moz (dříve SEOmoz).

Moz Domain Authority (DA) je hodnota odhadující, jak dobře se řadí doména ve vyhledávačích – jak je důvěryhodná/silná. Počítá se z provázanosti jednotlivých webových stránek a domén v závislosti na předávání linkjuice mezi sebou. Kombinuje mnoho metrik (dle Moz přes 40), například MozRank, MozTrust, počet kořenových domén, počet zpětných odkazů atd. do jediného skóre. Z tohoto důvodu může hodnota občasně kolísat, osobně jsem kolísání nezaznamenal.

Kombinací několika desítek Moz metrik dohromady dostáváme lepší ukazatel pro případné nákupčí odkazů či domén a mohou si takto vytvořit ucelený obrázek o celé doméně. Snahou Moz bylo co nejlépe nahradit GTPR (Google Toolbar Pagerank) s častějšími intervaly aktualizací.

DA nabývá hodnot od 0 do 100 na logaritmické stupnici – tím pádem je snadné získat nízkou hodnotu a každý posun nahoru je stále složitější. Jako zdroj dat k výpočtům slouží databáze vyhledávače OpenSiteExplorer, který taktéž patří společnosti Moz.

Pro zlepšení skóre je nejlepší se věnovat odkazovému profilu, který má vliv na MozRank a MozTrust. Jde o klasické budování odkazů z důvěryhodných a silných stránek.

Zdroj: https://moz.com/learn/seo/domain-authority

Categories: SEO a Ranky Tags: , , , ,

Odesláním komentáře souhlasíte se zásadami ochrany soukromí tohoto webu.