Domů > Internet a Média > Seznam spustí poslední chybějící službu

Seznam spustí poslední chybějící službu

Poslední chybějící službaNejvětší český vyhledávač Seznam.cz spustí 9. října poslední chybějící službu. Seznam už zaregistroval ochrannou známku a doménu poslednichybejicisluzba.cz, na které aktuálně běží odpočet. Informace jsem čerpal z článku na Lupě a zkuste si tipnout, o jakou poslední chybějící službu by mělo přesně jít.

Když se trochu zamyslíme… co Seznamu vlastně chybí? Když opomeneme nerelevantní fulltextový vyhledávač (nicméně stále se zlepšující), tak se bude chybějící služba hledat velice špatně. Zatím nic bližšího nechce sdělit ani tisková mluvčí Seznamu Iveta Zatloukalová.

Na Poslední chybějící službě děláme, ale zatím k ní není moc co říct. Pracujeme na tom, jak by měla vypadat (grafice + funkčnosti). A budeme asi říkat i víc, ale dřív než koncem srpna začátkem září to asi nepůjde… není to jen zcela na nás. Máme v projektu partnera.

Unikly i 3 snímky z interní prezentace nového projektu, které by mohly pomoci s tipováním. Jsou to spíše takové všeříkající indicie, ale třeba si někdo tipne správně :).

Poslední chybějící služba 1. snímek
Na prvním snímku to vypadá jako redesign hlavní stránky. Libovolné přetahování jednotlivých bloků není nic nového, funguje již na současné hlavní stránce Seznamu.

Poslední chybějící služba 2. snímek
Druhý snímek je nejspíše zaměřený na multimédia a preciznější vyhledávání. V komentářích na Lupě jsem četl i něco ve smyslu, že se chystá nový obchod Ikea 🙂

Poslední chybějící služba 3. snímek
O třetím snímku lze jen spekulovat. Co chtěl autor prezentace naznačit fotografií knihovny/serverovny? Napadají mě souvislosti se slovníkem, nějakým datovým úložištěm i cloud computingem.

Nebo to spíše vypadá na český Facebook? Jde jen o spojení všech stavajících služeb v jednu jedinou? Diskuze je otevřená.

UPDATE 6.9.2011: Seznam ji dnes představil. Bude to archiv Járy Cimrmana. Velký fail.

  1. 24.08.2011 na 17:10 | #1

    Já si myslím, že tou poslední chybějící službou bude nějaký online překladač, podobně jako má Google. Tohle Seznam nemá a možná by bylo zajímavé něco takového udělat. Třeba to bude překládat internetové stránky, apod.

  2. 24.08.2011 na 18:15 | #2

    Mě napadá, že by to nejspíše mohlo být něco jako Google Docs. Že by chystali Seznam Analytics nebo Seznam Webmaster Tools je silně nepravděpodobné?

  3. 24.08.2011 na 18:41 | #3

    Na „Seznam Docs“ je tu taky hodne maly trh. Analytics nebo Webmaster Tools by mohly fungovat jen tehdy, kdyby webmasteri tolik nenadavali na jejich fulltext. Podle me to bude nejaka sluzba, ktera zasahne spoustu lidi.

  4. 24.08.2011 na 21:48 | #4

    ja bych to typoval na hosting nebo prodej domen

  5. 24.08.2011 na 22:48 | #5

    Taky bych si tipla na překladač, který by se mohl vyznačovat tím, že bude lépe mluvit česky, než Google. Jenže, když zas bude blbě rozumět anglicky, tak nevím.

    Google má taky ve svých službách na Seznam co dotahovat – minimálně mapy má oproti Seznamu hrozné.

Odesláním komentáře souhlasíte se zásadami ochrany soukromí tohoto webu.