Domů > Internet a Média > Seznam spustil nové Lidé.cz

Seznam spustil nové Lidé.cz

Lidé.czSeznam dnes spustil novou podobu jednoho ze svých nejstarších webů – server lidé.cz. Podle vyjádření Pavla Zimy, šéfa Seznamu, byly změny realizovány s připomínkami uživatelů. Podle Zimy jde o nutnou přeměnu komunitní/sociální sítě, která v konkurenci s Facebookem nepřitahovala uživatele a portál Lidé neustále ztrácel na návštěvnosti.

Počínaje dneškem by se mělo o Lidé mluvit jako o seznamce. A ne ledajaké. Portál prošel totálním přepracováním. Uživatel si může vybrat partnera podle lokality a věku okolo 20, 30, a po rozkliknutí se mu zobrazí profil, kde má na výběr buď sledovat nové fotky uživatele nebo požádat o popovídání si. To jsou věřte nebo ne shrnuté veškeré funkce nového webu.

Nová podoba portálu lidé.cz

Na portálu si nelze ani vytvořit inzerát, co by asi každý čekal od seznamky. Při návštěvě profilu si nelze zjistit, zda je protějšek vysokoškolák, kuřák nebo věřící, ani jestli vůbec někoho hledá :). Všichni teď musí vybírat podle fotky a spoléhat na to, že svého potencionálního partnera okouzlí fotkou na první pohled a ten následně svolí s komunikací.

Drtivá většina uživatelů si hromadně stěžují na nový vzhled i na nefunkčnost na mobilech a tabletech, ikdyž funkčnost Seznam garantuje. Mě osobně se nenačete web ve starším prohlížeči, je komplet vytvořený Javascriptem. Lidé.cz asi mají návštěvnost stále velkou (údajně 250.000 uživatelů denně), příspěvky v diskuzi létají obrovským tempem :D. Vznikla i stránka na Facebooku, která se snaží shromáždit lidi, se stejným problémem a donutit Seznam vrátit vše do původní podoby.

Podle mě to je poslední hřebíček do rakve celému lidé.cz, podobně jako tomu bylo u stream.cz po redesignu. Uživatelů mají zatím nejvíce v Česku, ale funkčnost žádná. Myslím, že bych měl daleko větší šance na seznámení někde na ulici :).

Categories: Internet a Média Tags: ,
  1. 31.03.2014 na 15:08 | #1

    No tak takhle extrémní kritiku jsem už dlouho neviděl 😀 možná by to ještě dnes měli vrátit a dělat jakože nic 😀

  2. 31.03.2014 na 16:51 | #2

    to je jen APRÍL – nebojte ….

  3. petra
    06.04.2014 na 15:47 | #3

    A co my, neosamocení kdo jsme si tam jen chtěli popovídat a hledali přátele. Přátelské místnosti zůstaly, leč působí trochu nepřátelsky.

  4. Vlastina
    10.04.2014 na 13:34 | #4

    Nevím jak ze svých zpráv smazat profil toho, kdo si se mnou nechce povídat, nebo s kým si povídat nechci já. Stále se mě objevuje jeho foto. Díky V.

  5. 10.04.2014 na 15:33 | #5

    @Vlastina
    Bohuzel to nejde

Odesláním komentáře souhlasíte se zásadami ochrany soukromí tohoto webu.