Domů > Internet a Média, SEO a Ranky > Seznam upravil svůj algoritmus

Seznam upravil svůj algoritmus

Seznam logoSeznam na svém blogu oznámil aktualizaci svého vyhledávacího algoritmu. Dostal interní název Jalapeño podle chilli papričky a měl by (konečně) zatočit s MFA/MFM stránkami, linkfarmami, agregátory PR článků, doorway stránkami a webspamem obecně. Změna by se měla dotknout zhruba 25% fulltextového vyhledávání a první pozice by se měla změnit ve 2% případů.

Seznam tak narozdíl od Googlu nepřišel s černobílými zvířátky, ale pálivými papričkami :). Konkrétně v tomto případě má pálivost 2500 až 6000 SHU jednotek (podle Wikipedie), takže je tu veliká šance, že bude mít algoritmus v budoucnu nástupce. Bohužel ještě není kompletní a je připravováno několik vylepšení.

připravujeme i další nasazení, které se detailněji zaměří na webové stránky používající nekalé optimalizační techniky, nejčastěji se potkáváme například s přeoptimalizovanými texty, nepřirozenými odkazy či nepřirozeným odkazovým profilem.

Seznam se tak vydal správnou cestou a konečně se rozhoupal něco udělat se svým zaspamovaným fulltextem. Doufejme, že končí doba, kdy se SEO optimalizace dělala speciálně pro vyhledávač Seznam za použití převážně nekalých a nedoporučovaných SEO praktik. Změnu ve fulltextu jsem zatím nepostřehl, ale počítám, že s další aktualizací bude dopad na SERP viditelnější.

  1. 15.05.2015 na 17:02 | #1

    jej tak to bude hodně zajímavý 🙂

Odesláním komentáře souhlasíte se zásadami ochrany soukromí tohoto webu.