Domů > Internet a Média > Tisíc a jedna noc bez TV Nova

Tisíc a jedna noc bez TV Nova

Tisíc a jedna nocDlouho jsem se odhodlával, než jsem si troufl vůbec publikovat tenhle post, ale informací o turecké telenovele je stále víc a víc. Neznám nikoho, kdo by se díval. Buď TV Nova falšuje výsledky sledovanosti a mate veřejnost nebo je důchodců více, než jsem si myslel. Jinak prostě není možné, že se na takovou blbost dívá přes 1,3 milionu diváků.

Už v pondělí jsem pokukovat jak nedělní večer zabodovala u diváků, o to víc mě zaskočilo, že se sledovanost neustále zvedá. Jako by nebylo toho balastu v televizi málo. Ze zkušenosti televizního diváka, nebo chcete-li „hltače reklam“, vím, jak se v komerčních televizích neustále opakují kriminálky, vraždy, násilí, drogy a sex a to už od dopoledních hodin. Turecká telenovela jde jinou cestou a zaujala tak především nejstarší generaci. Jak kvalitní je tento 180-dílný seriál se můžete dozvědět třeba na csfd, kde boduje se 4% hodnocením :). Na facebooku vznikají fanouškovské stránky i bojkoty. To tu dlouho nebylo. Tisíc a jedna noc

TV Nova si chce zvednout sledovanost v době těžkých dopadů hospodářské krize. Od začátku roku propustila už desítky zaměstnanců a šetří kde se dá – i opakováním starých nováckých seriálů jako je Comeback, nekonečnou Ulicí nebo nemastnou neslanou Ordinací v růžové zahradě. Nevnímá však, že tímto stylem obsahu přitahuje nebonitní skupinu obyvatelstva – důchodce.

Snaží se ale zaujmout i mladé lidi, které láka na internetové servery tn.cz, doma.cz, voyo.cz a další. Neuvědomuje si přitom, že lidi v produktivním věku raději přepnou na jiný program nebo zabrouzdají na konkurenční a zaběhnutější servery – a reklama jde samozřejmě za nimi. Nova takto přichází o hlavní příjmy z reklamy.

Více a více přemýšlím, že si pořídím kabelovku, kde dostanu kvalitní obsah. HBO, Discovery Channel, VH1 – více nepotřebuju a jsem u televize od rána do večera :).

  1. 09.02.2011 na 08:28 | #1

    Já o Tisíci a jedné noci slyšel, ale neviděl. Slyšel díky těm, kteří pitvají údajnou nepřesnou sledovanost. TV Nova je známá svým „více najdete na tn.cz“, na někoho to možná platí a ona má sama o sobě příjmů dost. Právě takovouhle demencí se ještě víc dostane do povědomí. Mimochodem za HBO musíš připlácet, není defaultně mezi programy kabelovky. Já na televizi téměř vůbec nekoukám, sleduju filmy přes počítač. Bez nucených reklam a aktuální novinky.

  2. 09.02.2011 na 10:25 | #2

    Tak na Slovensku sa to tiez dost pozera, 40 rocna suseda kvoli tomu raz odmietla vecier, lebo ako povedala: „Ide mi sehrezada!!“ a takych ludi je viac. Myslim, ze ludia to pozeraju, ako by pozerali hocico ine, kedze su v tomto svete strateny. Uz maju proste zauzivane vecer sadnut ku tv. Dokonca mozno, aj ked tomu neverim, su trochu otraveny z tych vrazt a nasilnosti co su len stale v spravach a programoch a chcu trochu snivat o romantike. Osobne neviem, televizor moc nepozeram. Zohnal som si na mesiac nejake tie dokumenty ala galapagy ci najvacsie milniky vo vede, no za mesiac som pozrel asi 3 zo 100. Nie je to az tak kvalitne straveny cas.

  3. 09.02.2011 na 17:29 | #3

    Hyny: Ja o HBO vim, ze si musim priplatit, ale dalo by se na to koukat cely den. Zkusenosti jsou velice dobre.

    lucas03: Tenkrat jsem koukal na Hvezdnou branu a na to se da koukat porad. Clovek vidi trochu akce a hlavne se priuci trochu vesmiru. Je to zkratka Sci-fi, ne romanticka blbost pro stare panny :). Dokumenty jsou dalsi veci, na kterou se lze koukat porad.

  4. PetrZN
    09.02.2011 na 21:37 | #4

    To je sice hezké co se děje v Horních Uhrech, jenže tohle je český blog a vy východní „bratři“ se nemusíte nasírat všude kde my něco máme. Jako by nebyl tisíc a jeden jiný příklad té vaší nalezlosti jinde.

  5. 11.02.2011 na 15:55 | #5
  6. Jana
    01.03.2011 na 11:35 | #6

    Já stará panna nejsem, mám přítele a s ním i mimčo. Je mi 24let. A já jsem neprošvihla ani jeden díl! Mně se to líbí oproti těm samým kriminálkám, vraždám, násilí a nemocnicím kde se všichni hádají nebo dokonce oproti přiblblým realityshow. Já jsem člověk, který uvítá trochu romantiky do těch hrůz. Jinak na Nově mě v poslední době opravdu máloco zaujme. A schválně kolik si přečtu kritik na mou osobu 😀

  7. alice
    03.03.2011 na 18:40 | #7

    ten obrázek je trefnej moje babička se na to kouká furt a chce abych jí četla co se stalo mezi onurem a šeherezády nebo jak

  8. Hana
    03.03.2011 na 19:10 | #8

    Slečna Jana mi mluví z duše.Je mi 49let,za starou se nepovažuji,mám jednatřicetileté krásné manželství.I já už jsem vcelku přesycená kriminálek,také se na ně podívám,ale poslední dobou jich je na každém kanále až dost a pak najednou bum,NOVA si „dovolila“dát do programu něco jiného,romantického.To co jsem četla na Facebooku mi někdy nahánělo krev do hlavy.
    Proto jen tak dál NOVO,jen by jste neměli dávat na ty věčně Nespokojené a uřvané diváky.
    Díky za Šeherezádu.

  9. Hana
    03.03.2011 na 19:24 | #9

    Jinak chci ještě podotknout,mám 41programů,HBO,Diskovery atd,všude se opakuje,opakuje,opakuje!!!Je to všude stejné.

  10. 04.03.2011 na 08:56 | #10

    @PetrZN
    Já také nejsem stará panna.Můj vnuk 17 letý se díva na takový film,,Hvězdná brána“ ??je to pohádka pro děti.a my máme pohádku pro dospělé.Konečně nějaký serial na co se da koukat,než capoviny.Nova zaspala,asi přehledla,že většina diváků viděla začátek na Makíze a pokračuje ve sledování.???Mně se moc líbi,komu ne ať se nato nekouka a přepne. S Janou souhlasím a Novu jsem přestala sledovat.

  11. 11.03.2011 na 23:08 | #11

    Tisíc a jedna noc je překrásný seriál z jiného prostředí, je uklidňující,mnoho lidí prožívá stejné
    události v rodině a proto je tento seriál i poučný jak se má člověk chovat za daných situací.
    Kdo se nechce dívat ,tak ať se nedívá, hlavně nenadává Nově. Díky jen tak dál.

  12. 11.03.2011 na 23:13 | #12

    Ono jde spis o to, aby triky medii prokouklo vice lidi. Malokdo vidi pozadi televize a dokaze si odvodit dusledky jednotlivych kroku. Ostatne kdyz to nedokaze vedeni Novy, tak jim aspon timhle zpusobem napovidam.

  13. Honza
    18.03.2011 na 13:17 | #13

    Omylem jsem zabrousil do této debaty. Jen stručně: 1001noc sleduji, ti kdo považují tento seriál za blbost, si mohou všimnout, že seriál představuje jasné a čitelné charaktery, přehledné vzorce chování a rodinotvornou charakteristiku nosné myšlenky. Jistou představu o tom, že člověk není nejsilnější a nejmocnější silou světa seriál připomíná v každém díle. Že tomu ateistický středoevropan nerozumí je celkem pochopitelné. Navíc základní zápletka (nemravnost nějakého požadavku za peníze) je v promiskuitní zemi opravdu nepochopitelná. To však nic nemění na faktech, že my jsme společností nechápavou a nevychovanou. A to dosvědčují všechny ty kritické hlasy. A nakonec: Horní Uhry (jako označení Slovenska 21.století) také nesvědčí o schopnosti empatie. Když už: tak v Horních Uhrách, nikoli v Uhrech!

  14. ANTONIN MATHEISL
    25.05.2011 na 12:45 | #14

    tisic a\ jedna noc je pekna ale pokud nesezenu praci budu muset televizi prodat abych trochu nasytil starou matku kdyz nemohu sehnat zadnou praci protoze jsem nevyuceny

  15. 05.07.2011 na 11:13 | #15

    Antonin: troll? :))))))))))))))))

  16. Ivana
    14.07.2011 na 10:24 | #16

    Pokud se Vám pořad nelíbí, jednoduchá rada. Ta televize má knoflík na vypnutí nebo si přelaďte na jiný kanál. Ze seriálu si je možné vzít mnoho poučení pro vlastní život. Psychologické zápletky jsou kouzelné.

  17. 19.07.2011 na 10:24 | #17

    Ivana: přirozeně, že je možné přepnout jinam, což osobně (pořád) dělám. Avšak nesouhlasím, že je možné si ze seriálu odnést i něco víc než jen divoký průjem. Psychologické zápletky jsou kouzelné možná jen pro toho, kdo se rád dívá na trápení jiných lidí (viz všechny ty hloupé pořady jako Výměna manželek, Farmář hledá ženu a podobné hrůzy – uspokojení podobných diváků nastává, až když na obrazovce vidí slzy a hluboké emoce?…)

Odesláním komentáře souhlasíte se zásadami ochrany soukromí tohoto webu.