Domů > SEO a Ranky, Tipy a triky > Jak zvýšit návštěvnost webu

Jak zvýšit návštěvnost webu

Alexa grafTak trochu přemýšlím o čem psát a co by mohlo zaujmout. Napadlo mě sepsat nějaký jednoduchý návod, jak zvýšit návštěvnost webových stránek nebo projektu. Chci se hlavně vyhnout „zaručeným“ autohitům a autosurfům, které ve finále mohou více uškodit než pomoci. Třeba se někomu bude hodit a využije ho ve svůj prospěch.

Když je potřeba zvednout návštěvnost, tak to má vždy nějaký důvod. Povětšinou jde o to prodat více zboží v eshopu, upozornit na nějakou novinku nebo si vybudovat nějaké veřejné povědomí o webu, blogu či firmě. Na návštěvnost stránek by se nemělo nahlížet jako na číslo, ale spíše jako na informační hodnotu, která by měla odpovídat výsledkům.

Jak tedy na to…

  • První věc, kterou bychom měli udělat je SEO optimalizace webu. Pokud nemáte optimalizovaný web, tak s trochou práce a času dokážete přitáhnout zhruba o 20% více návštěvníků. Rozhodně se vyplácí nepřehánět to s klíčovými slovy a používat je s mírou. Použití „hezkých URL“ se v dnešní době bere jako samozřejmost.
  • Pokud máme nějaký zajímavý projekt nebo motivační soutěž, tak se nám o nové návštěvníky mohou postarat sami uživatelé.  Stále ale o něco jde – dostat se do povědomí uživatelů, zvýšit obrat prodeje, vytvořit uživatelskou základnu apod. Sdílení zpětných odkazů dokáže velice napomoci i pořadí webu ve výsledcích vyhledávání. Další možností jsou PR články neboli placená textová inzerce na velkých navštěvovaných serverech.
  • Poslední dobou se doporučuje provázání se sociálními sítěmi. Kde jsou uživatelé, tam bychom se měli prezentovat. Kliknutím na tlačítko „Líbí se mi“ nebo „Tweet“ se okamžitě zobrazí přátelů/followerům uživatele, což je také jednoduchá a levná forma prezentace. Pro větší projekty a firmy se hodí vytvořit si stránku na Facebooku nebo Twitteru. Pokud máte stále o čem psát, tak se vyplatí vytvořit blog.
  • Konečným krokem by měla být internetová reklama. Nejefektivnější možností je vytvořit kontextovou reklamu (PPC), kde platíte pouze za kliknutí. Největší a nejrozšířenější servery s PPC reklamou v Česku jsou Google AdWords nebo Seznam Sklik.
  • Pokud nemáte dost finančních prostředků, tak můžete inzerovat na některém z výměnných reklamních systémů. Ty fungují na principu „když zobrazíš reklamu někoho jiného, tvoje reklama se zobrazí jinde“. Systémy jsou zdarma, ale je tu možnost nakoupit kredity. Jejich efektivita je ale malá.

Snad jsem na nic důležitého nezapomněl, kdyžtak doplním.

  1. 12.03.2011 na 23:19 | #1

    Myslím, že by byl užitečnější nějaký přehledný článek o SEO, než o tomhle, to ví asi každý.

  2. MichaelMikes
    29.01.2019 na 13:26 | #2

    souhlasím s tombíkem, chtělo by to více informací… když se podíváte na společnosti působící v tomto oboru, tak hned Vás trkne že zvýšení návštěevnosti zahrnuje více aspektů. Například když se podívate na tuto společnost https://seoprofy.cz/analyzy/, tak hned vidíte, že pro zvýšení návštěvnosti musíte udělat více věcí… např: analýzu konkurence, analýzu keywords atd.

  3. 29.01.2019 na 21:03 | #3

    článek je pomalu 8 let starý a za tak dlouhou dobu se toho mnoho změnilo. Věci, o kterých si dnes myslíte, že jsou jasná věc, tak tenkrát o tom mnoho lidí nemluvilo/nevědělo a byl to základ.

  4. AlešB
    08.06.2019 na 13:34 | #4

    Dle mého je nejlepší PPC reklamou na googlu. Dneska fakt to není nic těžkého si PPC reklamu udělat. Já si udělal reklamu přes https://ppcgenerator.pro/cs a šlo to rychle a kšefty se mi jen hrnou. Otázkou také je, jaké zboží prodáváte.

Odesláním komentáře souhlasíte se zásadami ochrany soukromí tohoto webu.