Domů > Internet a Média > TV Nova propadla i se Superstar

TV Nova propadla i se Superstar

TV NovaNova má za sebou další propadák. Superstar už v Česku asi nikoho k televizním obrazovkám nepřitáhne. Trochu to vypadá, že lidi raději řeší kde levněji nakoupit, než ztrácet čas sledováním ohrané televizní show. Už je pomalu na čase s ředitelem a redakcí něco udělat, aby Nova nebyla pouze domovskou stanicí důchodců a nesvéprávných teenagerů.

„Nedělní epizodu Česko Slovenské SuperStar sledovalo 24,48% diváků v 15-54, v cílové skupině 15+ se dívalo 928 tisíc diváků,“ sdělila tisková mluvčí Novy Michaela Fričová. Největší sledovanost v neděli večer měl cyklus „3 + 1 s Miroslavem Donutilem“, který si nenechalo ujít 1,7 milionu diváků v cílové skupině 15+. Naopak na Slovensku měla Superstar největší sledovanost. Dívalo se na ní 621 tisíc diváků, což je 47,3 % lidí v cílové skupině 12-54 let.

Na Superstar se dívalo dokonce méně lidí, než na telenovelu Tisíc a jedna noc, kterou Nova přesunula z primetime kvůli nizké sledovanosti (dle tabulek sledovanosti měla vždy přes milion diváků). Nova tak přišla o jediného jarního trumfa a diváci se rádi podívají na dalšího Donutila. Už vidím jak zase veřejnost v televizních novinách lákají na sledování dalšího dílu, podobně jak to dělali s telenovelou. A pak? Ticho po pěšině. Česko divácky patří do západní Evropy, ne do Rumunska nebo Balkánu – někdo to tam nahoře musí pochopit.

Třeba pak stavající ředitel Novy pronese jako jeho předchůdce větu „Podcenili jsme inteligenci svých diváků“. Železný si tenkrát dokázal udělat pořádek a sledovanost si nemusel vyprošovat lanařením, nevím proč to nesvede nadnárodní firma :-/.

Categories: Internet a Média Tags: ,
  1. dandy
    21.02.2011 na 20:20 | #1

    proč? to je jednoduché. protoze v USA nevidi rozdil mezi zememi vychodni evropy. A tak ustanovili do top managementu Novy v Cesku rumuny v domneni, ze je to mentalne to same. a ono neni… hups…

Odesláním komentáře souhlasíte se zásadami ochrany soukromí tohoto webu.