Domů > Nezařazené > Web jede na novém serveru

Web jede na novém serveru

Network V letošním TODO listu jsem psal, ze jsem nucen přejít ze starého hostingu na nový. Když něco musím udělat, tak na to dřív či později musí přijít řada. Jednak to bylo dlouhodobými neshodami s neseriózní technickou podporou, ale i častými problémy s výkonem serveru. Konečně jsem se dokopal k přechodu na virtuální server od firmy Wedos.

Původně jsem přemýšlel o vlastním serveru, ale zatím bych ho nebyl schopen zaplatit, ani administrovat z časových důvodů. Logicky jsem se proto rozhodl pro mezikrok – virtuální server. Snad bude výkon dostačovat a posunu web do stabilnějšího zázemí.

Rozhodl jsem se pro variantu 30 GB HDD, 1 GB RAM s 1 procesorem za 2880 korun za rok. Vystihl jsem ideální dobu a dostal 20% slevu na první platební období. Musím veřejně pochválit administrátory za „default“ nastavení předinstalovaného balíčku CentOS 6.0 ISP.

Apache i PHP obsahuje velkou spoustu modulů, které jsem na starém hostingu neměl k dispozici. Není problém si na viruálním stroji doinstalovat nějaký další, ačkoliv se mi to u modulu Imagick nepovedlo (zlatej Debian :)).

Abych nepřechválil, tak bych chtěl upozornit na možný problém s ISPConfig, který zajímavě přepisuje nastavení ve všech možných aplikacích. Zároveň si systém/konfigurace moc nerozumí s eAcceleratorem. Ať jsem se snažil jakkoliv, tak ne a ne najít chybu. U jednodušších webů jsem neměl problém. Nemám tolik času abych zjišťoval v jakém nastavení je problém, ale kdyby někdo tušil, můžete mi dát vědět :). Řešení subdomén přes aliasy hlavní domény taky není nejšťastnější, ale zatím všechno funguje a nemá cenu objevovat ameriku na pronajatém VPS serveru. S FastCGI jsem pracoval také prvně a moc nadšený jsem z něho nebyl.

Časem bych chtěl opravdu přejít na vlastní server, protože mých aktivit neustále přibývá. Konec konců bych mohl nabídnout hosting pro své klienty a dostat tak část nákladů zpátky.

Reference Wedosu jsou velmi dobré a po dlouhém váhání mi nebude vadit ani umístění v Hluboké nad Vltavou. Mají 2 nezávislé páteřní optické trasy (10 Gbps + 1 Gbps a další jsou v přípravě) od 3 poskytovatelů Master Internet, Kaora a SuperHosting. Aktuální přenosový graf hovoří za vše. Snad bude dřžet linka i nadále.

Denní datový přenos Wedos

Zatím ale neposkytují 1U server housing, ale pokud se provoz osvědčí a službu zavedou, tak zřídím následně vlastní server také u nich. Pokud jste narazili na nějaký technický problém způsobený přechodem na jiný stroj, tak mě prosím kontaktujte.

Categories: Nezařazené Tags: ,
  1. 04.04.2012 na 21:00 | #1

    Možná by nebyl špatný článek o tom, jak na VPS vše ponastavovat, aby to fungovalo i méně zdatným (např. mně). Návod pro úplně blbé a pro ty ještě hloupější. Wedos údajně k VPS neposkytuje žádnou nebo poskytuje pouze placenou podporu, takže by se z toho mohlo stát docela vděčné téma pro držitele více domén s fungujícími weby.

    Taky jsem s doménami přesáhla množství, kdy se rozhoduju, zda se snažit o VPS nebo raději domény rozhodit na různé IP adresy, ať už sama nebo přes SEO hosting. Zrovna se kolem SEO hostingu vyskytlo několik diskuzí na netu, jako na zavolanou. Vyplývá z nich ale akorát to, že nikdo nic neví a když ví, tak nepoví. Autority tvrdí své a je otázka, zda proto, aby pomohly nebo proto, aby mlžily své know-how.

    Nezbývá, než se držet starého osvědčeného: „Na každém šprochu pravdy trochu.“ Zda se mi to daří nebo je vše jen dílem nízké konkurence, je otázka, na kterou sama neznám odpověď.

    Takže se do budoucna těším na VPS seriál!

  2. 05.04.2012 na 00:47 | #2

    Jeje, tech kroku bylo dost a byly hodne sity na miru konkretnim problemum. Navod k ISPconfigu je primitivni vcetne printscreenů a to naklika i lajk. Vesmes vsechno dulezity je sepsany ve znalostni bazi Wedosu, nicmene jsem az po nekolika pokusech napriklad zjistil, ze mysql bezi na localhostu (v navodu pisi opak). Par vyslovene problemu se objevilo a k tomu jsou uz zapotrebi znalosti linuxu a prace v konzoli.
    SEO hosting je pekna vec, nic na nem neni – je to pouze o hostovani 2 webu na ruznych Cckovych IP rozsazich, vic vedy v tom nehledej.

  3. 07.04.2012 na 15:45 | #3

    Weby Ti Jirko běhají svižně, VPS je VPS :-). CentOS je super a nepadá. No asi záleží na nastavení, ale já jsem s ním velice spokojen. 1 GB RAM je více než dost. Mám 512 MB RAM a to mám ještě CPanel, který si ukusuje 90 MB.

  4. 10.04.2012 na 18:59 | #4

    U koho jsi měl dosud hosting? Pokud to není tajné :-).

  5. 10.04.2012 na 19:19 | #5

    Popravde nevim nestli to muzu rict, protoze ve smlouve je, ze nesmim spatne mluvit o poskytovateli hostingu pod pohruzkou nekolikatisicove pokuty. Uz jenom to me utvrdilo, ze je asi neco spatne. Sikovnej clovek si to na internetu dokaze najit podle teto domeny a nameserveru v cache google ;).

  6. 12.04.2012 na 09:49 | #6

    No jo Jirko, ale to už jsi udělal, přestože jsi nezveřejnil, kdo to byl. I na webu se asi vyplatí číst neslušné smlouvy psané drobným písmem 😀

Odesláním komentáře souhlasíte se zásadami ochrany soukromí tohoto webu.