Domů > SEO a Ranky > Yahoo! zrušil Site Explorer

Yahoo! zrušil Site Explorer

Yahoo… A s ním mimo jiné i utilitku na zjišťování zpětných odkazů v tomto vyhledávači (Yahoo backlinks). Nedávné výpadky počtu zpětných odkazů byly způsobeny přesunem Site Eploreru pod vyhledávač Bing. Hodnotu zpětných odkazů teď lze zjistit pouze pomocí Bing Webmaster Tools, tudíž se k těmto údajům dostane pouze ověřený majitel webu.

Nejenom mě, ale i ostatní webmastery, to negativně překvapilo. Vedou se celkem zajímavé diskuze na WebmasterWorld i na SearchEngineLand. Vyhledávač Bing bohužel neumí zobrazovat počty zpětných odkazů pomocí operátoru „link:“. Google tak zůstal jediným, ve kterém tento operátor funguje a počet zpětných odkazů jde volně zjistit.

Site Explorer Update

Smůlu mají i různé SEO utilitky zjišťující on-page faktory. Na SeachEngineLand nabízí pár alternativ, kde lze mj. zjistit i zpětné odkazy. Patří mezi ně zajímavý mini vyhledávač Blekko nebo portály používající vlastního crawlera jako jsou Majestic Site Explorer a SEOmoz Open Site Explorer. U všech se dozvíte různou hodnotu, která se odvíjí od množství posbíraného obsahu z celého internetu.

  1. 23.11.2011 na 09:44 | #1

    To mě docela mrzí, sice zobrazoval i nekvalitní linky, ale pro rychlou orientaci jsem ho často využíval.

Odesláním komentáře souhlasíte se zásadami ochrany soukromí tohoto webu.