Domů > SEO a Ranky > Změny v algoritmu S-Ranku

Změny v algoritmu S-Ranku

Seznam logoSeznam dnes oznámil aktualizaci v algoritmu pro vyhodnocování Seznam S-Ranku. Podle Seznamu se přidaly další signály, chcete-li faktory, které opět trochu vylepší relevantnost hodnoty. Spekuluje se o sociálních signálech, ale mohou to být samozřejmě i jiné hodnoty, které například Google již běžně používá.

Nejvíce se změny dotknou webů, u kterých bylo jen málo informací pro správné určení hodnoty S-Ranku. Seznam se ale dušuje, že hodnota S-Rank nemá vliv na pozici v jeho vyhledávači.

I nadále platí, že S-Rank odráží kvalitu a popularitu stránek, nezávislou na dotazech, nemá tedy žádný vztah k algoritmu výpočtu relevance při fulltextovém hledání. Hodnoty S-Ranku uživatelům lištičky pomáhají s orientací v kvalitě a popularitě stránek, které navštěvují.

Některé služby na zjišťování S-Ranku ukazují nulu, není to ale případ mého projektu, kde vše jede bez problémů :).

Osobně mi na všech mých webech spadl S-Ranku o jednu příčku dolů. Našel jsem ale i desítková hodnocení – například Bazoš.cz nebo Heureka.cz. Momentálně by se měl seznamácký crawler potit a získávat nové podklady pro přepočítání všech hodnot, takže u některých stránek je nulový rank.

Categories: SEO a Ranky Tags: , ,
  1. 13.02.2015 na 08:52 | #1

    Hned jsem to vyzkoušela a ejhle, některé stránky mám s S-Rankem 6, což je potěšující, když cs.wikipedia.org má jen o bod víc 🙂
    Zaujalo mě ale hlavně, že hlavní stránka může mít u Seznamu klidně i o tři bodíky míň než podstránka, zatímco u googlovského PR jsem na takovýto opačný poměr sil hlavní stránky a podstránek (u svých webů) nenarazila.

Odesláním komentáře souhlasíte se zásadami ochrany soukromí tohoto webu.