Domů > Internet a Média > První z velkých slevoportálů ohlásil konec

První z velkých slevoportálů ohlásil konec

Sleva na přečtení článkuSkupina Allegro ohlásila 1. června konec svého slevového portálu Aukrocity. Je to první z velkých slevoserverů, který ohlásil konec. Trh v Česku je přeplněn, počet podobných projektů se odhaduje na více jak 200. Co za ukončením provozu stálo je záhadou a předmětem spekulací.

Strohé bylo i vyjádření na webu:

Vážení zákazníci,

k 1.6.2012 server AukroCity ukončil svou činnost.

S případnými dotazy se na nás můžete i nadále obracet na emailu: podpora@aukrocity.cz nebo na telefonu: 573 776 248.
Zakoupené vouchery můžete samozřejmě využít až do data konce jejich platnosti.

To nejlepší zboží z AukroCity nyní najdete přímo na Aukro.cz. Navštivte stránku ulovky.aukro.cz, kde pro vás každý den lovíme skvělé produkty za akční ceny.

Děkujeme za vaši přízeň a přejeme úspěšný lov.
Tým AukroCity

Bližší oficiální informace nejsou k dispozici. Spekuluje se, že akvizice slevových nabídek ostatních slevoserverů nebyla tak rentabilní a že se Aukrocity nedostalo tam, kam se původně plánovalo. Jisté je, že Aukro naskočilo na vlnu slevomatů pozdě a jako první si uvědomil, že je trh přesycen a bude pokračovat ve svém byznysu zaběhnutým způsobem – aukcemi.

Podlě me za to můžou i špatné zkušenosti uživatelů se slevovými servery a skutečnost, že slevový zákazník se z drtivé většiny nevrací a tak majitelům barů, restaurací, hotelů, kosmetických salonů se taková forma propagace nevyplácí a hledají nové kanály, jak si získat nové zákazníky.

Categories: Internet a Média Tags: ,
  1. 03.06.2012 na 13:48 | #1

    Dáte mi slevu? Nechci to zadarmo!

    To mě vždy napadá při jakýchkoli zmínkách o slevách. Sama začínám zkoušet, zda a na jak velkou slevu se zákazníci chytí. Každý desátý volající na zákaznickou podporu se totiž ptá, jakou dostane slevu. Požadované množství zboží je pak většinou pod běžným průměrem.

    Slevomatů jsem zatím nikdy nevyužila, protože můj názor na věc je, že nejdříve je třeba zdražit, aby bylo z čeho slevovat. Takže pokud bude slevomatů ubývat, vůbec bych se nedivila. Svědčí to jak o špatných zkušenostech provozovatelů slevovaných služeb, jak píšeš, tak i o uvědomování si principu slev zákazníky. Zákazníci, co slevu nedostanou, se pak mohou cítit ukřivdění a provozovatel služeb tak přijde nejen o slevové ovce, ale i o stálé zákazníky.

  2. 05.06.2012 na 01:28 | #2

    Přesně tak. 100% souhlasím.

  3. 10.06.2012 na 20:38 | #3

    Hlavní problém slevových serverů a obecně slevových strategií (pro majitele podniku) je, že nevedou zákazníka k loajalitě k podniku a nebudují značku. Zákazníci slevových portálů hledají jen slevu a nic jiného je nezajíá, takže jeden den nakuoují tady a druhý den jinde. tento druh zákazníků je také obecně nejvíce nespokojeným, protože žádná sleva jim není dost dobrá a hledají chybu na všem aniž by si uvědomili, že kvalita (kvalitní práce) něco stojí. Podle mne by se rozumný podnik na slevové portály neměl orientovat. Odtud mu hodnotní zákazníci nepřijdou.

  4. ondrasek
    24.07.2012 na 21:02 | #4

    No já jsem tam nakoupil pouze jednou. Dostali jsme dva kupóny na bowling do nového centra kam jsme se sice už delší dobu chystali, ale asi by jsme tam nikdy nešli.
    Tam jsme zjistili že je to tam pěkné, šíleně předražené (30Kč za 2dl vody) a nefunkční ( furt se to sekalo).
    Přesto jsem si opět koupil další dva kupóny na hodinu hry za 60Kč. Takže pokud bych plati klasických 230Kč/h hry tak se tam už nikdy nevrátím.

Odesláním komentáře souhlasíte se zásadami ochrany soukromí tohoto webu.