Domů > Internet a Média > Seznam ruší Sblog.cz a spustil nový Fulltext blog

Seznam ruší Sblog.cz a spustil nový Fulltext blog

Seznam logoNa facebookové stránce jsem již před nějakým časem psal, že Seznam ruší od nového roku službu Sblog.cz. Podle hlavního administrátora Seznamu končí blogy z důvodu dlouhodobého nezájmu a také proto, že lidé přestali blogovat a místo svého „deníčku“ raději publikují na Facebooku, nebo píší na své vlastní doméně.

Alternativ pro přesun blogu je mnoho, tak na tom nebude nikdo bit. Problém může být akorát pro staré blogery, kteří chtějí zachovat svoje příspěvky, že je musí ručně přepsat do nového systému. Seznam akorát nabídl stažení dat ve formě zazipovaného statického webu. Mimochodem zálohu mého starého blogu naleznete na adrese https://www.jklir.net/blog/klir8.sblog.zip.

Vážení uživatelé,

k datu 31. 12. 2011 bude provoz služby Sblog.cz ukončen.
Zakládání nových blogů je nyní zakázáno. Pokud máte registrovaný aktivní blog, můžete si ho před zrušením služby zálohovat po přihlášení na stránkách Sblog.cz.

Přesun příspěvků jako takových na jiný systém zatím nikdo nevyřešil. Stačilo by vyparsovat obsah pomocí nějakého PHP skriptu a naházet data do WordPress databáze. Ačkoliv to pro mě není nic složitého, tak se mi skriptík nevyplatí vytvářet – už jenom z časových důvodů.

Seznam také včera spustil nový fulltextový blog. Je postavený na WordPressu a přináší řadu novinek, včetně nového, světlejšího designu – trochu nezvyk po té době :). Ostatní blogy ze seznamáckého impéria zatím běží na starém enginu a tak je změny v brzkédobě teprve čekají.

UPDATE 19.12.: Přišel mi e-mail od administrátora, že se sblog.cz bude rušit až 15.1.2012. Jednoduše přejít z Sblogu na WordPress můžete pomocí mého převodníku.

Categories: Internet a Média Tags: , ,
  1. 15.12.2011 na 18:28 | #1

    Ten nový Seznamácký blogísek, se mi v porovnání se starým, vzhledově líbí mnohem víc.

  2. 27.12.2011 na 12:11 | #2

    Máte někdo zkušenosti s tímto novým blogem na seznamu?

  3. 27.12.2011 na 15:54 | #3

    Myslite WordPress? S tim ma zkusenost vetsina blogeru

Odesláním komentáře souhlasíte se zásadami ochrany soukromí tohoto webu.