Domů > Nezařazené > TODO List pro rok 2012

TODO List pro rok 2012

todo listZačal nový rok a k němu patří i pravidelné bilancování. Poslední léta opravdu stojí za nic a rád bych to letos změnil. Bilancování nemá cenu, spíše chci sepsat svoje plány. Tento článek si asi nepřečte moc lidí, ale píšu ho pro sebe, protože občas nějaký ten papírek ze stolu vyhodím nechtěně do koše a moje plány musím lovit hluboko z nitra programátorovy hlavy :-).

1) Jsem donucený v dubnu opustit hosting, protože se mnou technická podpora ztrácí trpělivost. Dělají vše pro zisk na úkor kvality a dostupnosti. Chtěl bych jim přetáhnout i moje dohozené ovečky, ať se třošku vzpamatují… To znamená v ideálním případě koupi vlastního 1U serveru a přesunout na něj veškeré moje internetové aktivity. Co jsem koukal, tak vyjde na nějakých 30 tisíc + 1300 měsíčně za housing.

2) Chci méně pracovat za více peněz. Stávající práce mě už občas štve. Pracuju někdy i 2 dny v kuse, abych stihl termíny a tělo se pomalu začíná bránit. V případě nemoci jsem nahranej, ale to je „moje blbost“, že pracuju na ŽL. Pěkný full-time job se v dnešní době shání velice špatně, ale kdyby se k tomuto článku náhodou dostal někdo povolaný, tak mám zájem o klidné místo. V nejlepším případě nějakou malou firmičku, kde bych se staral o správu webu/serveru na pozici Webmaster.

3) S předchozím bodem souvisí i rozjezd 2 vlastních internetových projektů, aby samovolně generovaly nějaké prostředky. Jeden z nich bude eshop, druhý více méně takový katalog – neřeknu čeho :-). Sklik něco generuje, ale to stačí na rohlíky. Velké servery prodávají reklamu přes imprese a dobře vědí proč.

4) V neposlední řadě taky více psát do blogu.

5) Pokud zbyde trochu více času třeba přes prázdniny, tak bych se pustil do fulltextového vyhledávače v rámci sítě CZFree.net. Pokud se chytne a bude mít dobré výsledky, tak třeba jednou doženu Seznam :-P. Je to dobrá škola, protože se člověk dostane k novým technologiím jako NoSQL a vyzkouší si je v praxi.

To by asi mohly být nejdůležitější body. Jinak chci všem čtenářům dodatečně popřát hodně zdraví a úspěchů do nového roku 2012.

Categories: Nezařazené Tags:
  1. 02.01.2012 na 20:31 | #1

    Tu u1 chces akoze kde kupit tak lacno?

  2. 02.01.2012 na 22:19 | #2

    Uvidim. Bud u Abacusu nebo pres Thomas Krenn. Pri nejhorsim se koupi neco pres ebay s tim, ze se koupi novy disky.

  3. 04.01.2012 na 14:28 | #3

    Ta dvojka je dobrá, taky bych chtěl:-)

  4. 06.01.2012 na 17:26 | #4

    No jo tak dvojkové joby už asi došli 🙂 jinak ten příjem z skliku mě dostal 🙂 to je z toho co máš tady na blogu ?

Odesláním komentáře souhlasíte se zásadami ochrany soukromí tohoto webu.